Home / De therapeuten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5638

Drs. Ina Kamsteeg-Huijssen

Drs. Ina Kamsteeg is orthopedagoog en speltherapeut.
Van 1999 tot 2017 werkt ze op de jeugdafdeling van GGZ instelling Eleos.
Ina werkt met kinderen in de leeftijd van 3-18 jaar en hun ouders. Ze heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in kinderen met ontwikkelingsstoornissen (ADHD, Autisme), hechtingsproblemen, trauma’s en kinderen van ouders met een psychiatrische stoornis of verleden.
In 2015 is ze haar eigen praktijk een eigen praktijk gestart, eerst nog naast haar werk bij ELEOS, maar sinds november 2017 werkt ze volledig in de praktijk.

Orthopedagoog
Een orthopedagoog houdt zich bezig met alle opvoedingsvragen rondom kinderen waar zorgen of bijzonderheden zijn. Vanuit de orthopedagogische invalshoek heeft Ina veel aandacht voor de ouders en de pedagogische omgeving van het kind.

Ina Kamsteeg:

Door ouders en andere verzorgers te versterken in hun pedagogische vaardigheden en inzicht in de ontwikkeling van hun kind, kunnen veel opvoedings- en ontwikkelingsproblemen van het kind gestuurd en verholpen worden.”

Speltherapeut
Tijdens het werken met jonge kinderen heeft Ina ook ervaren dat spel een bijzondere manier is om kinderen te helpen bij het verwerken van lastige gebeurtenissen of situaties.  Kinderen hebben nog lang niet voldoende verbale vaardigheden om te vertellen wat hun gevoelens en gedachten zijn (wat voor volwassenen ook al moeilijk blijkt te zijn). Spel en andere vormen van verbeelding (creatieve uitingen of rollenspel) blijken een heel krachtig middel voor kinderen om uiting te geven aan de dingen die ze bezighouden.

Om kinderen door middel van Speltherapie beter te kunnen helpen is Ina in 2009 de opleiding tot Speltherapeut gaan volgen (Post-HBO opleiding tot Cliented Centered Speltherapeut bij In-Holland te Amsterdam).

Persoonlijk
Ina is getrouwd en heeft 4 kinderen in de tienerleeftijd.

 

Drs. Lindi van Beest

Lindi is getrouwd met Jeroen en samen hebben zij drie kinderen van 15, 13 en 9 jaar. In haar tienertijd heeft ze een hart gekregen voor grote en – in het bijzonder – kleine mensen en ze geniet ervan om met kinderen en hun ouders om te gaan. Het was een logische stap om ontwikkelingspsychologie te gaan studeren. Later heeft ze daarnaast ook nog de PABO gedaan.
Lindi heeft binnen het (speciaal) basisonderwijs gewerkt als ontwikkelingspsycholoog en als leerkracht. Sinds 2014 werkt ze in haar eigen praktijk, waar ze kinderen en hun ouders begeleidt als de ontwikkeling van kinderen niet loopt zoals gehoopt of gedacht. Ze vindt het bijzonder om te ervaren dat spel kinderen enorm kan helpen. Om het therapeutisch spelen op een goede en waardevolle manier in te kunnen zetten binnen de praktijk, doet ze op dit moment de Masteropleiding tot speltherapeut aan de Christelijke Hogeschool (CHE) in Ede.  Bij het tweede – en laatste – jaar hoort een praktijkstage die ze binnen kinderpraktijk Uniek mag doen, onder begeleiding van Ina.

Tot juni 2019 zal ze een dag per week in de praktijk aanwezig zijn.