Home / De therapeuten

IMG_5638  Drs. Ina Kamsteeg-Huijssen

Drs. Ina Kamsteeg is orthopedagoog en speltherapeut.
Van 1999 tot 2017 werkt ze op de jeugdafdeling van GGZ instelling Eleos.
Ina werkt met kinderen in de leeftijd van 3-18 jaar en hun ouders. Ze heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in kinderen met ontwikkelingsstoornissen (ADHD, Autisme), hechtingsproblemen, trauma’s en kinderen van ouders met een psychiatrische stoornis of verleden.
In 2015 is ze haar eigen praktijk een eigen praktijk gestart, eerst nog naast haar werk bij ELEOS, maar sinds november 2017 werkt ze volledig in de praktijk.

Orthopedagoog
Een orthopedagoog houdt zich bezig met alle opvoedingsvragen rondom kinderen waar zorgen of bijzonderheden zijn. Vanuit de orthopedagogische invalshoek heeft Ina veel aandacht voor de ouders en de pedagogische omgeving van het kind.

Ina Kamsteeg:

Door ouders en andere verzorgers te versterken in hun pedagogische vaardigheden en inzicht in de ontwikkeling van hun kind, kunnen veel opvoedings- en ontwikkelingsproblemen van het kind gestuurd en verholpen worden.”

Speltherapeut
Tijdens het werken met jonge kinderen heeft Ina ook ervaren dat spel een bijzondere manier is om kinderen te helpen bij het verwerken van lastige gebeurtenissen of situaties.  Kinderen hebben nog lang niet voldoende verbale vaardigheden om te vertellen wat hun gevoelens en gedachten zijn (wat voor volwassenen ook al moeilijk blijkt te zijn). Spel en andere vormen van verbeelding (creatieve uitingen of rollenspel) blijken een heel krachtig middel voor kinderen om uiting te geven aan de dingen die ze bezighouden.

Om kinderen door middel van Speltherapie beter te kunnen helpen is Ina in 2009 de opleiding tot Speltherapeut gaan volgen (Post-HBO opleiding tot Cliented Centered Speltherapeut bij In-Holland te Amsterdam).

Persoonlijk
Ina is getrouwd en heeft 4 kinderen.

  Eva Galle

Sinds januari 2020 werkt Eva Galle op de dinsdagen in de praktijk.

Eva is afgestudeerd speltherapeut en orthopedagoog en heeft ruim tien jaar werkervaring met kinderen en volwassenen met een autisme spectrum stoornis.

Eva: “Ik geloof mede door mijn werkervaring de oplossing al in de persoon zit, maar dat er nog hulp nodig is om deze optimaal in te zetten of verder te ontwikkelen. Deze optimistische visie breng ik ook mee naar de spelkamer waar ik het kind in zijn of haar kracht wil zetten om vervolgens “sterker” de spelkamer te verlaten. Vanuit mijn achtergrond als orthopedagoog hecht ik veel waarde aan het systeem om het kind heen (bijv. ouders en leerkrachten), om ook deze belangrijke personen in het leven van hun kind, de kennis en kunde te verrijken. Op deze manier kan de verandering die het kind heeft gemaakt het meest succesvol zijn in het dagelijks leven.”

Persoonlijk
Eva is getrouwd en moeder van twee zoontjes (2016 en 2019)

Eva:” In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel aan het spelen met mijn kinderen en geniet ik nog optimaal van mijn nog niet naar school gaande kinderen. Naast zo veel mogelijk tijd doorbrengen met mijn gezin, vind ik het erg leuk om te dansen en creatief bezig te zijn zoals het opknappen van oude meubeltjes.”